De essentie van kennis is om het te gebruiken als je het hebt.
En om het toe te geven als je het niet hebt.

Confucius (551 - 479 vChr. ) Denker en sociaal filosoof uit het oude China.

Wat kunt u van mij verwachten.

Meer dan 20 jaar Baan4 en ERPLn ervaring is lastig op te sommen in een lijstje dat ook nog eens gelezen wordt op een website. Ik beperk mij daarom tot de hoofdlijnen.

Projectmanagement

Ik heb meerdere BaanIV en ERPLn implementaties als projectmanager uitgevoerd. Dit waren vaak lastige projecten waar ik enorm veel van heb geleerd. De eerste 2 vereisten voor het slagen van een project zijn een onvoorwaardelijke betrokkenheid van het management en een duidelijke doelstelling. Daarnaast wordt de kwaliteit van het project sterk beinvloed door de kwaliteit van de projectgroep. Als deze 3 basisvoorwaarden kloppen is de kans van slagen (binnen tijd en budget) groot.

Programmeren

Bij programmeren wordt al snel gedacht aan "maatwerk". Met kleine report aanpassingen in combinatie met bijvoorbeeld AFS kunnen echter spectaculaire winsten worden behaad. Als voorbeeld kan ik een project noemen waarbij de handleiding voor verkooporder invoer 26 pagina's besloeg. Ik heb dit terug kunnen brengen tot 3 schermprintjes.

Form Designer

Met Form Designer van Hidox kan iedere huisstijl in Baan worden geimplementeerd. Ik heb redelijk veel ervaring met Form Designer.

Cyber Query

Cyber Query van Cyber Science is een database onafhankelijke rapportage tool waar ik veel ervaring mee heb. Hiermee kunnen ook eindgebruikers zelf rapportages maken omdat zij alleen de tabellen zien die ze mogen gebruiken. Hierbij worden de werkelijke veldnamen als "artikelnummer" gebruikt. Een belangrijke opmerking die ik hierbij wil maken is dat de eindgebruikers in de praktijk weining hebben aan een rapportage tool. Middels drag-and-drop kunnen zij wel rapportages maken, maar dat gaat vaak niet verder dan de standaard binnen BaanIV/ERPLn aanwezige rapportages. Wilt u daadwerkelijk management rapportages, dan moet een ervaren programmeur aan de slag. Deze opmerking geldt overigens voor alle rapportage tools.

Applicatiebeheer
Koppelen met externe systemen
Database opschonen
Archiveren

De Laatste Tweets

 • ictbuilders Vandaag SIM-1 versie 10.7 bij een prachtig Nederlands bedrijf. Spannend.
  02 september
 • ictbuilders Implementatie 10.7. Wat een mooie klus.
  20 april
 • ictbuilders Beste NS, dinsdag 10-12 ben ik in Barneveld Noord na gebruik van een OV fiets ingestapt in de Valleilijn…
  15 december
 • ictbuilders Nieuwe opdracht voor 2 maanden bij een prachtig bedrijf. Start eind van de maand. Nu al zin in.
  08 oktober
 • ictbuilders Kostprijs schema’s in ERP LN 10.6 zijn flink aangepast. Nu bestaat de mogelijkheid om in het eindproduct de kostpri…
  03 juli