De essentie van kennis is om het te gebruiken als je het hebt.
En om het toe te geven als je het niet hebt.

Confucius (551 - 479 vChr. ) Denker en sociaal filosoof uit het oude China.

Wat kunt u van mij verwachten.

Ik werk vanaf 1991 met Baan en ERP Ln. De ervaring die ik heb opgedaan in deze periode laat zich lastig opsommen. Daarom beperk ik mij tot de hoofdlijnen.

Versies

Ik ben bekend met bijna alle versies van BaanIV en ERP Ln. In 2020 heb ik als applicatiespecialist gewerkt met de op dat moment laatste versie 10.7.

Projectmanagement

Ik heb meerdere BaanIV en ERPLn implementaties als projectmanager uitgevoerd. Dit waren vaak lastige projecten waar ik enorm veel van heb geleerd. Belangrijke punten voor het slagen van een project: een onvoorwaardelijke betrokkenheid van het management en een duidelijk doelstelling. Daarnaast wordt de kwaliteit van het project sterk beïnvloed door de kwaliteit van de projectgroep. Als aan deze basisvoorwaarden wordt voldaan, is de kans van slagen (binnen tijd én budget) groot.

Applicatiespecialist

Door mijn lange en brede ervaring ben ik vaak als applicatiespecialist ingezet bij grote en kleinere projecten.

Applicatiebeheer

Bij meerdere klanten verzorg ik het applicatiebeheer.

Programmeren

Bij programmeren hoeft u niet alleen te denken aan ‘maatwerk’. Met kleine report aanpassingen in combinatie met, bijvoorbeeld AFS, kunnen echter spectaculaire winsten worden behaald. Voorbeeld: een project waarbij de handleiding voor verkooporderinvoer 26 pagina’s besloeg. Ik heb dit kunnen terugbrengen tot drie schermprintjes.

Form Designer

Met Form Designer van Hidox kan iedere huisstijl in Baan worden geïmplementeerd. Ik heb veel ervaring met Form Designer.

Cyber Query

Cyber Query van Cyber Science is een database onafhankelijke rapportagetool waar ik veel ervaring mee heb. Hiermee kunnen ook eindgebruikers makkelijk zelf rapportages maken.

Koppelen met externe systemen
Database opschonen
Archiveren

De Laatste Tweets

 • ictbuilders In deze Covid tijd moet ik de key users op een alternatieve manier trainen. Ik maak daarom instructie video’s.
  19 oktober
 • ictbuilders Logistieke eenheden wel of niet implementeren? Interessante vraag voor deze klant.
  18 oktober
 • ictbuilders Simulatie 1 afgerond met een goed gevoel. Nu door naar Sim 2.
  01 oktober
 • ictbuilders Vandaag SIM-1 versie 10.7 bij een prachtig Nederlands bedrijf. Spannend.
  02 september
 • ictbuilders Implementatie 10.7. Wat een mooie klus.
  20 april